DQ NO.1 - dragon quest fans club

加入成為夥伴
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7350|回復: 11

[問題] 名產館的問題??唔該各位幫幫手

我係標準DQ迷啦~~第1-7代全部都有打過呢..
不是唔係隻隻都打得爆...太難玩啦有0的...
不過咁多代DQ,我最鐘意玩都係DQ5,原因好簡單,故事有結構,而且又容易打,
加上真係幾鐘意佢個故事...真係好有心思...以前SFC時代,已經爆過好多次
仲記得以前以為打爆左個最後大佬就玩完...後來隔左1,2年先無意俾我知道係有隱藏迷宮,我仲專登再開番0黎玩...感動!!!!

宜家出番,真係開心到....即刻買0黎打...
打落又係正...故事加強左,又加多左0的新玩意...掂呀

不過我始終都係與到0的問題...睇番之前幾位人兄既留言,都清楚知道佢地已經差不多集齊所有名產品...可憐我仲差7個咁多...有兩個係???個兩個,都唔知係咩...
好似其中一個係15個回合打爆隱藏迷宮既大佬...咁另外個個呢??

仲有レヌ一ルのおうかん同うわさのノ一ト都仲未知點搵...
只係知呢兩樣野可以裝備....
仲有3個...一個係關於妖精既,一個關於主角個座皇城既...
另外仲有一個係好似'乙'字頭個個..LV 2既...
由於我唔識日文...所以有0的只係留意到佢地出現既地方,同關於0的咩
可惜我同所有人傾曬都搵唔到...唔知點解...
請各位大佬們賜教...小弟真係感激不盡...
如果順序向下數既話,我應該還差第9,13,18,23,24,27,28...
希望各位覆一覆,好讓我早日爆機...

[分享] 賭場經驗分享....非常有用呢

講番上面個問題先...如果有大佬分享所有既名產品都搵真係感激曬
我諗應該好多人都仲係好似我咁,有0的搵唔到~~
另外有一個好重要既問題問問....
其實名產館裡面個個寶箱係咩東東???強力武具???

另外我玩DQ發現左一0的野...正如好多人成日講,其實運氣係好重要既
我諗好多人啱啱玩既時候都好想擁有賭場裡面個把最強之劍同鞭呢~~
以前SFC既時候就可以用史內母賽跑屈番0黎...但係宜家呢招唔得啦
不過後來我發現...原來拉老虎機仲容易...
我發覺用運氣高既人玩係一定中大錢架...
我開頭用主角玩...實在差得很...之後用左搵番0黎既怪物...
花怪同好似石像個隻怪獸都係好高運氣值...講都唔信
玩左5鋪...已經中左4個7...呵呵...不過開頭無錢,都係玩10倍...
之後再玩,玩100倍...真係玩左3個鐘...金幣已經有1百萬個...換咩都得啦~
可憐我之前用主角玩...輸到你唔信...
所以呢...運氣係好有用既...

至於大富翁個個...我都係俾主角玩喳...所以運氣會唔會影響仲未知~~
反而真係最想知究竟大富翁裡面既所有寶物係咩...........

仲有,成日聽人話金屬史內母...其實係邊隻怪呢???有泡泡個隻???
經驗值有幾多架....
回復 支持 反對

[閒聊] 

嗚嗚阿阿.....有聽沒有懂= ="
這個問題應該由比較資深的"老"玩家來回答吧~cc
不管怎樣~歡迎加入DQ NO.1^^
回復 支持 反對

那就要叫某港人出來翻譯了~

招喚~~~~
回復 支持 反對

[閒聊] 純無聊用...

[quote="ENIX.橘子"]那就要叫某港人出來翻譯了~

招喚~~~~[/quotef]

地方﹕香港
情況﹕上班中

唔...這個要怎樣做呢@_@...。
(突然...)
迷之聲﹕羅德洛古..........
啊...是橘站大的召喚信號...
(高叫)路拉....
(隨即羅德洛古轉眼間由工作室飛往dq no.1去了)
~~~~~~~~~~~~~~~

請問橘大找卑職的有什麼事呢??????

哦...明白...原來是解港文~~~
小人馬上去幹...
回復 支持 反對

[閒聊] ... 

首先火兄弟!!!

你要知道這是台灣建設的dq網站及討論版,
所以在這裡發文及問問題都要用書面語會比較好。
不然其他人就唔會明你講乜...
畢竟這裡香港人比較小~~~~
要注意啊 ;)

回答一下你的問題﹕
1. 名產館裡的寶箱是另一件名產品。
(大約將名產館lv升到最高的lv5之後,問過館內的老伯就可以開到了)
2. 我唔係好明你對名產品的問題,唔該講清楚d,因為你提供資料不足,或者你欠d乜可以個別問。
3. 金屬史萊姆就係銀色的史萊姆。
(唔該你就算真的要打字打港語都唔好咁多錯字...謝)

還有多謝你的經驗分享!!!!(但也要用書面語,這裡的人才能明白)

(其實老虎機的中獎係有一定的定率,所以現在出玩了一種必勝的拉法。)
(因為在上班,後補資料吧)
回復 支持 反對

問問題的跟回答問題的我都看不懂...+.+"
對不起...我進錯地方了~~XD
回復 支持 反對

[閒聊]..

[quote="Dachu"]問問題的跟回答問題的我都看不懂...+.+"
對不起...我進錯地方了~~XD[/quote8]

哈...大助兄...你不會完全不明白^_^
不過看不明白也是合理的!!

我回他的文也用港語,希望他更明白啊!!!
回復 支持 反對

((模仿中...))

9,13,18,23,24,27,28
@@? 看我的QUICK SORT...
回復 支持 反對

[quote="ENIX.DQ"]((模仿中...))

9,13,18,23,24,27,28
@@? 看我的QUICK SORT...[/quote8]
....................
(火大)
(踢)

(逃)
回復 支持 反對